Duurzame kinderfiets kopen?

Als je een duurzame loopfiets of kinderfiets wilt kopen kun je op een aantal zaken letten. Wij zetten deze punten graag voor je op een rij.

Early Rider loopfiets, een duurzame keuze
  • Duurzame materiaalkeuze

Materiaal is een belangrijke keuze in een duurzame aankoop.

Goed staal, aluminium of hout zijn duurzame keuzes. Deze materialen kunnen meerdere keren gebruikt worden, waardoor ze langer mee gaan en er minder snel restafval ontstaat. Deze materialen kunnen ook goed gerecycled worden.

  • Kleur

Daarnaast kun je voor een kinderfiets in een neutrale kleur gaan. Zo kan jouw eventuele jongere dochter of zoon die fiets straks ook gebruiken, zonder dat zij/hij de kleur niet mooi vindt.

  • Groeimogelijkheden

Als je langer net de fiets doet is dat per definitie duurzamer. Je hoeft dan niet zo vaak een nieuwe fiets te kopen. Daarom is het met name bij een loopfiets verstandig om te kijken naar een 3in1 of 2in1 model dat met je kind meegroeit.

  • Prijs

Je kan je voorstellen dat een fiets van 49 euro een andere kwaliteit heeft dan een fiets van 250 euro. Het staal van het frame is bijvoorbeeld betere kwaliteit en steviger. Ook roest een kwalitatief hogere fiets minder. Dit is een overweging die je zeker mee kan nemen in het besluit voor een duurzame kwaliteitsfiets die fijn is voor kind en milieu.

De “prijs” wordt vaak elders op de wereld betaald bij een te goedkope fiets.

  • Restwaarde

Een fiets van betere kwaliteit gaat langer mee en behoud daarmee meer waarde. Dat is fijn als je hem wilt verkopen nadat je kind(eren) te groot is/zijn geworden. Het 2e leven van een kinderfiets maakt de fiets een duurzame keuze en jij ontvangt ook iets van de initiële investering terug.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *