Kinderfeets

Voor 22:00 besteld direct verzonden

Geen verzendkosten en gratis retourneren

 Trusted shop kopers bescherming tot €2500,-

 Wij leveren in Nederland en België

 30 dagen bedenktijd

Kinderfeets

De in Nederland geboren en getogen designer Oscar V. Mulder, waarbij het ontwerpen van fietsen in zijn genen zit (zijn opa was volgens eigen zeggen de bedenker van de bakfiets), is de oprichter van het loopfietsen merk Kinderfeets. Een duurzaam en milieuvriendelijke bedrijf wat zich graag inzet voor een verantwoorde manier van consumeren.

Zo’n 10 jaar geleden begon hij aan een éénmalig project om voor zijn toen 1-jarige zoontje een eigen loopfiets te bouwen. Dit omdat hij als jonge vader bij zijn zoontje Sebastiaan de waardering voor avontuurlijk leren wilde stimuleren. 

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een florerend bedrijf dat actief speelgoed en leermiddelen ontwerpt en produceert waarmee zij wereldwijd kinderen inspireren. Hierbij zijn de pijlers gericht op het ondersteunen van de ontwikkeling, zelfvertrouwen en onafhankelijkheid bij jonge kinderen.

De naam Kinderfeets is geïnspireerd door het woord kinderfiets. De bamboe en (berken)houten loopfietsen zijn doelgericht ontworpen met het oog op veiligheid, eenvoud en de ontwikkeling van het motoriek van peuters en kleuters.

Duurzaam

De Kinderfeets loopfietsen en driewielers zijn gemaakt van bamboe en duurzaam Duits FSC berkenhout, de banden zijn van biologisch afbreekbaar materiaal. De reden waarom zij voor bamboe hebben gekozen is omdat dit materiaal zeer flexibel en veerkrachtig is, snel groeit en het vermogen heeft zichzelf te regenereren (een biologisch herstelproces van organismen). Hoe mooi en duurzaam is dat! 

Daarnaast is ook het onderhoud van Bamboe ecologisch verantwoord, omdat er bij het groeiproces geen giftige chemicaliën en kunstmatige pesticiden aan te pas komen. Dit is naast dat het gifvrij is, kostentechnisch zeer efficiënt. Als laatste gebruiken ze gifvrije verf en lak op waterbasis, wordt de fiets zo minimaal mogelijk verpakt en is de bijgeleverde gebruiksaanwijzing van gerecycled papier. 

Jaarlijks gaat een deel van hun winst naar de non-profit organisatie Trees for the Future. Deze organisatie werkt samen met bedrijven om ontbossing tegen te gaan door het planten van nieuwe bomen.