Tips voor aankoop

Op deze pagina krijg je tips over je hoe je de best passende en duurzaamste fiets voor je kind vindt.

Voor het vinden van de goede kinderfiets moet je de juiste maat weten. De hoogte en lengtematen voor kinderfietsen worden aangegeven in inch of in cm. Ook kun je de kledingmaat als uitgangspunt nemen. Inch is de doorsnede van de wielen. 

Het is daarom soms lastig om de juiste fiets voor de leeftijd van je kind te vinden. We helpen je graag om de juiste lengtemaat te bepalen.

Hoogte in cm en inch

Een veelgebruikte maat voor kinderfietsen is inch. Deze maat wordt door verschillende merken gebruikt. Hoeveel inch heb je nodig voor welke leeftijd? We leggen het je uit:

Lichaamslengte​

Lichaamslengte​

Binnenbeen lengte

De binnenbeen lengte is de lengte van het de grond tot het kruis gemeten aan de binnenkant van het been. Je kind staat hierbij met haar of zijn benen iets uit elkaar zoals zij/hij ook zou staan met een fietsje tussen de benen. Dit is de meest nauwkeurige methode voor het bepalen van de juiste fiets. 

"3 in 1 loopfiets, een duurzame keuze van Fietsie"

Als je een duurzame loopfiets of kinderfiets wilt kopen kun je op een aantal zaken letten. Wij zetten deze punten graag voor je op een rij.

Duurzame materiaalkeuze

Materiaal is een belangrijke keuze in een duurzame aankoop.

Goed staal, aluminium of hout zijn duurzame keuzes. Deze materialen kunnen meerdere keren gebruikt worden of verteerd worden waardoor ze langer mee gaan en er minder snel restafval ontstaat. Deze materialen kunnen ook goed gerecycled worden.

Kleur

Daarnaast kun je voor een kinderfiets in een neutrale kleur gaan. Zo kan jouw eventuele jongere dochter of zoon die fiets straks ook gebruiken, zonder dat zij/hij de kleur niet mooi vindt.

Fietsplezier!

Hoogwaardige en vooral lichte loopfietsen leveren voor een kind veel meer plezier op. Waar bijna nooit over wordt nagedacht bij de aanschaf is het gewicht van de loopfiets. Een kilo zwaarder maakt op het gewicht van een kind bijzonder veel verschil. We maken regelmatig mee dat dit voor kinderen een reden is om de loopfiets niet te gebruiken. 

Prijs

Je kan je voorstellen dat een fiets van 49 euro een andere kwaliteit heeft dan een fiets van 250 euro. Het Aluminium of staal van het frame is bijvoorbeeld van betere kwaliteit en steviger. Doorgaans heeft een kwalitatief betere fiets een zeer hoogwaardige afwerking. Dit is een overweging die je zeker mee kan nemen in het besluit voor een kwaliteitsfiets die fijn is voor kind en milieu.
De “prijs” wordt vaak elders op de wereld betaald bij een te goedkope fiets.

Groeimogelijkheden

Als je langer met de fiets doet is dat per definitie duurzamer. Je hoeft dan niet zo vaak een fiets aan te schaffen. Daarom is het met name bij een loopfiets verstandig om te kijken naar een 3-in-1 of 2-in-1 model dat met je kind meegroeit.

Restwaarde

Een fiets van betere kwaliteit gaat langer mee en behoud daarmee meer waarde. Dat is fijn als je hem wilt verkopen nadat je kind te groot is geworden. Het 2e leven van een kinderfiets maakt de fiets een duurzame keuze en jij ontvangt ook iets van de initiële investering terug.