Veelgestelde vragen Fietsie

Kinderfietsjes met zijwieltjes waren vroeger de manier om kinderen te leren fietsen. Nu leren de meeste kinderen makkelijk met een fiets omgaan door te starten op de loopfiets. Met een loopfiets leert je kind beter zijn balans te houden. Dit zorgt voor een snelle ontwikkeling van het evenwicht en dat is goed voor een eerste fiets met trappers.

Op een loopfiets gebruikt het kind zijn voeten om het evenwicht te bewaren en zich voort te bewegen doordat hij zich afzet op de grond. Bij een kinderfietsje met zijwieltjes houden de zijwieltjes al de balans voor het kind. Het nadeel van een fiets met zijwieltjes is dat het kind zelf niet zijn evenwicht leert houden, waardoor bij het verwijderen van de zijwieltjes het kind alsnog die balans moet leren vinden.

Een kind leert op een loopfiets zelf evenwicht te houden. Dat evenwicht houden is nodig om te leren fietsen. Op een kinderfiets met twee zijwieltjes leert een kind nog geen evenwicht houden. Daarom is het op een fiets zonder zijwielen nog steeds lastig voor het kind om evenwicht te houden en meteen te kunnen fietsen.

Kinderen vanaf 1,5 kunnen al op een loopfiets. De hoogte van de loopfiets bepaald vanaf welke lengte een kindje al op de loopfiets kan. Je kan ook kiezen voor een 3in1 of 2in1 loopfiets die mee kan groeien met je kind.

Er zijn wel fietsen voor kinderen van 1 jaar. Je kind moet dan wel minimaal 45 cm groot zijn om op de loopfiets te passen.

Veel loopfietsen zijn gemaakt voor kinderen van 2 jaar of iets ouder. Kinder van 2 jaar oud zijn meestal rond 70-80 cm en daarmee passen ze op de meeste loopfietsjes op de markt.

De meeste loopfietsen die wij aanbieden zijn bruikbaar voor kinderen van 2 jaar. Voor een overzicht.